Обсъждат опасните отпадъци. Ще проучим законодателството на страните членки в ЕС

...
Обсъждат опасните отпадъци. Ще проучим законодателството на страните членки в ЕС
Коментари Харесай

Зам.-министър: Ще проучим законодателството на страните членки в ЕС по отношение на управлението на опасните отпадъци

Обсъждат рисковите боклуци. 

Ще проучим законодателството на страните членки в Европейски Съюз във връзка с ръководството на рисковите боклуци, в частност опаковките от продуктите за растителна отбрана. Спазвайки европейските условия, ще изготвим мнение, което да удовлетворява всички наранени страни, като приоритет за нас е отбрана на околната среда и облекчение на земеделските стопани. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на първата работна среща на междуведомствената експертна работна група, с представители на Министерството на земеделието и Министерството на околната среда и водите, написа.

Дейността на работната група е ориентирана към правене на оферти за изменение на нормативната уредба в региона на ръководството на рискови боклуци, генерирани от активността на земеделските стопани.

Експертите от двете ведомства разискаха разновидности за улеснение на процедурата за ръководство на опаковките от продуктите за растителна отбрана, подлежащи на характерен надзор и отнасяне, като се избегне административната тежест за земеделските стопани, при опазване на високо качество на околната среда.

Заместник-министър Джиков показа, че в някои страни членки на Европейски Съюз, земеделските производители имат подписан контракт с компании, в който е разказано, че отчетността, регистрацията, попълването на данни и останалите административни правила са в детайли разказани и се извършават от компаниите.

„ Следва да се направи изследване по отношение на използването на директивата за отпадъците, най-хубавите практики и опита, който имат всички членки на Съюза ", добави Тодор Джиков. Той посочи също, че това е единственият метод да се основат условия за въвеждане на най-хубавите европейски практики в българското законодателство.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР